Visa - Amerika Vizesi

Amerika Vizesi

Amerika’da Kaplan International English kurslarından birine kayıt olmadan önce, vize ile ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri bilmeniz önemlidir. 

Sorularınızın hepsini cevaplandırmayı amaçlıyoruz; aşağıdaki cevaplara göz atabilirsiniz. Eğer sorunuza cevap bulamazsanız,  eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçin.

Özetle: Eğer Amerika'da İngilizce eğitimi almak istiyorsanız, Kaplan International'da I20 belgesi almanız gerekir. Sonrasında F-1 (Öğrenci) vizesine başvurarak Amerika'da öğrenci olabilirsiniz.

Amerika'da eğitim almak için gereken vize yükümlülükleri hakkındaki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

Amerika Vize Bilgileri

Göçmen olmayan vize yabancı ülke vatandaşlarının geçici bir süre için ABD’ye girmelerine izin veren bir belgedir. Bu belge ayrıca göçmen olmayan kişinin ABD’de olduğu sürede neleri yapmaya izni olduğunu belirler. ABD’ye geliş sebebine bağlı olarak değişkenlik gösteren çok çeşitli vize türleri vardır. Örneğin ABD’ye öncelikli girme amacınız eğitim ise sizin için en uygun olanı F-1(öğrenci) vizesidir. Vize alma konusunda daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: US Department of State website.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Evet. Kaplan International English size başvuru süreci boyunca tavsiyelerde bulunarak destek olmaktan memnun olsa da, başvuruyu kendiniz yapmalı ve gerekli tüm belgeleri tedarik etmelisiniz.

Son güncelleme: 14 Ocak 2016

Başvurunuzu işleme koyabilmek için bir başlangıç tarihine ihtiyacımız var. Kendinize vize almak ve konaklamanızı ayarlamak için yeterli zamanı verin.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Bölüm 1: I-20 Belgesi Almak

I-20, Kaplan International English tarafından bizimle tam zamanlı eğitim alacak olan öğrencilere verilen bir belgedir. Bu belge öğrencilerin kendi yaşadıkları yerdeki Amerikan Elçiliği’ne öğrenci vizesi için başvurmalarını sağlar.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Kaplan International English’ten I-20 belgesi alabilmek için gerekli olan tüm evrakların listesi için lütfen Kaplan International English’in F-1 Öğrenci Başvuruları Yönergesi’ne bakınız.

Son güncelleme: 08 Ocak 2016

Başvuru ve ücret Kaplan International English’e ulaştıktan 2 hafta sonra öğrenciler I-20 belgelerini kurye veya ekspres posta aracılığıyla alırlar. Eğer vizenize mümkün olan en kısa zamanda başvurmak istiyorsanız veya vize randevunuzu aldıysanız bunu göz önünde bulundurun.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Kaplan International English’e sürekli kayıt olanağı var, dolayısıyla belirli bir son tarih mevcut değil. Ancak Kaplan International English’e başvurunuzu incelemesi ve I-20 belgenizi hazırlaması için 2 hafta süre tanımalısınız. Eğer ilk başta tamamlanmamış bir kayıt gerçekleştirirseniz bu süre uzayabilir. I-20 belgenizi aldıktan sonra F-1 vizesi alabilmeniz için 2 aylık bir süre gerekir.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

“Yeterlilik Sertifikası” olarak da bilinen I-20, göçmen olmayan birinin ABD hükümeti tarafından göçmen olmayanları kayıt etmesine izin verilen bir ABD okuluna kabul edildiğini gösterir. I-20, öğrencinin eğitim almak istediği okulda Seçilmiş Okul Memuru (SOM) olarak görev yapan kişi tarafından verilir ve ABD Elçiliği’nin F-1 vizesi verebilmesi için gereklidir. Ek olarak, F1 öğrencileri başlangıç tarihlerinden itibaren (lütfen “Kaplan International English’in eğitim gereksinimleri nelerdir?” bölümüne bakınız) tam zamanlı eğitim alıp yasal olarak ABD’de kalmayı sürdürerek I-20 belgelerini korumalı, ve SOM’leriyle düzenli olarak iletişim halinde olarak yasal durumlarını koruduklarını göstermelidirler.

 

Son güncelleme: 29 Şubat 2016

I-20 belgenize yazılan süre bizimle eğitim alacağınız süreye göre değil, katılacağınız eğitim programına göre önceden belirlenecektir. I-20’nin süresi aşağıdaki gibi değişkenlik gösterir:

İngiliz dili ve/veya TOEFL ®  - 13 ay 
Akademik Dönem/Akademik Yıl - 13 ay 
Uluslararası öğrenciler için GMAT ®  - 6 ay 
Uluslararası öğrenciler için GRE ®  - 6 ay 

Eğer programınızı I-20 bitiş tarihinizden önce bitirirseniz ve tekrar kayıt olmazsanız (çoğu zaman böyle olur) SOM’unuz I-20’nizin bitiş tarihini programınızı erken bitirmenizden dolayı erkene alacaktır. Eğer I-20 sürenizin sonuna kadar kalmak isterseniz programınızı uzatmak/tekrarlamak için ücret ödemelisiniz ve bu uzatma süresi boyunca da eğitiminize tam zamanlı olarak devam etmelisiniz. Eğitiminizin son gününden sonra başka bir okula transfer olmak veya ABD’den ayrılmak için size ücretsiz 60 takvim günlük bir süre verilecek.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Eğer I-20 bitiş tarihinizden sonra eğitiminize devam etmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, SOM’unuzla konuşarak sürenizi uzatmaya hak kazanıp kazanmadığınızı görebilirsiniz. Ancak I-20 sürelerinin uzatılması pek sık rastlanan bir şey değildir ve bunu başarabilmek için çok belirli bazı kriterlere sahip olmanız gerekir. Bunu göz önünde bulundurarak, akademik amaçlarınıza zamanında ulaşmak için kendinizi eğitiminiz süresince iyi ayarlamanız ve Kaplan International English’le eğitiminizi I-20’nizde belirtilen tarihe göre bitirmeniz önem teşkil etmektedir. Lütfen her türlü I-20 süresi uzatma isteklerinin SOM’unuza son eğitim gününüzden önce yapılması gerektiğini unutmayın. Son eğitim gününden sonra yapılan uzatma istekleri geri çevrilecektir. Bu kuralın hiçbir istisnası yoktur.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

I-20 belgenizi nasıl alacağınız konusunda iki adet seçeneğiniz var: sıradan posta veya kurye. Uluslararası nakliyelerde biz size ekspres kurye hizmetini seçmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz; çünkü bu sayede paketinizin hangi anda nerede bulunduğu takip edilebiliyor. Genel olarak Kaplan International English I-20 belgenizi sıradan posta yoluyla yollar ve bu işlem için hiçbir posta ücreti ödemenize gerek yoktur. Eğer I-20 belgenizi ekspres posta yoluyla almak isterseniz posta ücreti olarak 50$ ödemeniz gerekir. Eğer başlangıç tarihinize 4 (dört) ay veya daha az bir süre kalmışken Kaplan International English’e başvurduysanız size sorulmadan ekspres posta yolu seçilir ve 50$ ödemeniz gerekir.

 

Son güncelleme: 05 Eylül 2016

ABD’ye girmeden önce istediğiniz zaman başlangıç tarihinizi değiştirebilirsiniz. Değişikliğe karar verdiğiniz anda sadece Kaplan International English’i bilgilendirmeniz yeterlidir. Kaplan International English size tarihleri değiştirilmiş bir I-20 belgesi yollar. Eğer Kaplan International English’i herhangi bir tarih değişikliğinden haberdar etmezseniz bu size Giriş Kapısında ve/veya ABD Elçiliği’nde sorun teşkil edebilir. ABD’ye girdiğiniz andan itibaren başlangıç tarihinizi erteleyemezsiniz. Bu kuralın hiçbir istisnası yoktur. Ancak eğer başlangıç tarihinizden daha önce başlamak isterseniz bu kabul edilebilir. Kaplan International English merkezinizle iletişime geçerek erken başlamak istediğinizi belirtmeniz yeterlidir.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Eğer F-1 vizenizi almadıysanız Kaplan International English okul yerinizi herhangi bir zamanda değiştirebilirsiniz. Kaplan International English’le iletişime geçerek değişikliği bildirmeniz yeterlidir,böylece size yeni merkezinizden bir I-20 belgesi yollanır. İlk I-20’niz iptal edilir, dolayısıyla Giriş Kapısında veya ABD Elçiliği’nde kullanamazsınız. Eğer vize aldıysanız da merkezinizi değiştirebilirsiniz; ancak bu durumda ABD’ye girmeden önce yeniden vize almanız gerekir. Amerikan kanunlarına göre ülkeye başarıyla girebilmeniz için I-20 belgenizde yazan okul ile vizenizde yazan okulun aynı olması gerekir. Eğer isimler vizenizi aldıktan sonra merkezinizi değiştirdiğiniz için yanlışsa ABD’ye girmenize izin verilmeyebilir. ABD’ye seyahat etmeden önce yeni bir vizeye ihtiyacınız olup olmadığı konusunda bulunduğunuz yerdeki ABD Elçiliği/Konsolosluğu’na danışabilirsiniz.

Son güncelleme: 12 Eylül 2017

Bölüm 2: F-1 (öğrenci) vizesi almak

F-1 vizesi, yabancı uyruklu kişilerin geçici bir süre boyunca tam zamanlı eğitim almak için ABD’ye gelmesine olanak sağlayan belgedir.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Hayır. Tüm vizeler ABD Elçilikleri/Konsoloslukları’ndaki Dışişleri Bölümü tarafından verilir.

Son güncelleme: 11 Ocak 2016

Öncelikle Kaplan International English’e başvurmalısınız. Eğer kayıt için uygunsanız, Kaplan International English bir başlangıç I-20 formu verir. Formu aldığınızda SEVIS I-901 ücretini internet üzerindeki www.fmjfee.com adresinden ödemeniz gerekir. SEVIS I-901 ücreti öğrencileri ABD’de oldukları süre içerisinde izleyen ve vize durumlarını korumalarını sağlayan sistemi destekler. Ücreti ödedikten sonra F-1 vizesi alabilmek için ülkenizdeki ABD Elçiliği/Konsolosluğu’na gitmeniz gerekir.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Genel olarak, vatandaşı olduğunuz ülkedeki ABD Elçiliği/Konsolosluğu’na gitmeniz beklenir (örneğin pasaportunuzu veren ülke). Eğer ülkenizde bir ABD Elçiliği/Konsolosluğu yoksa, veya size pasaportunuzu veren ülkeden başka bir ülkede iseniz en yakın ABD Elçiliği/Konsolosluğu’na başvurarak sizin F-1 vizesi başvurunuzu kabul edip edemeyeceklerini öğrenebilirsiniz. Yaşadığınız yerdeki elçiliği öğrenmek için US Department of State websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Son güncelleme: 11 Ocak 2016

ABD Elçiliği/Konsolosluğu tarafından istenen tüm belgelerin listesi için US Department of State websitesi üzerinden yaşadığınız yerdeki Elçiliğin websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Son güncelleme: 11 Ocak 2016

Ortalama bekleme süresi ülkeden ülkeye değişir. Yaşadığınız yerdeki ABD Elçiliği/Konsolosluğu’nda vize işlemlerinin ne kadar sürdüğünü görmek için websitesini ziyaret ediniz.

Son güncelleme: 15 Haziran 2018

Vizenizi Kaplan International English vermediği için ne kadar süre için geçerli olacağı konusunda da doğru bilgi veremez. Bunun yerine bu bilgiyi yaşadığınız yerdeki ABD Elçiliği/Konsolosluğu’ndan edinmeniz daha yararlı olur.

Son güncelleme: 11 Ocak 2016

Hayır. Öğrenciler hükümet belgelerini tedarik etme konusunda tek başlarına sorumludurlar.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Vizenizi Kaplan International English vermediği için kabul edilip edilmeyeceğiniz konusunda da doğru bilgi veremez. Ancak vize almanın kesin olmadığını unutmamanız gerekir.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Vize alamazsanız Elçilikten ayrılmadan önce Konsolos’taki görevliye vize isteğinizin neden reddedildiğini sormalısınız. Bunu yazılı olarak isteme hakkına da sahipsiniz. Eğer reddedilme sebebiniz I-20 belgenizdeki bir hata ise Kaplan International English belgenizi tekrar düzenler ve ikinci mülakatınızda vize almanızı kolaylaştıracak bir destek mektubu yazar. Eğer başka bir sebep belirtilmiş ya da hiçbir sebep belirtilmemiş ise büyük ihtimalle Kaplan International English size daha fazla yardımcı olamayacaktır. Çoğu zaman hükümetin kararı kesindir ve Kaplan International English’in bu kararı değiştirmek için yapabileceği pek bir şey yoktur.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Başvuru ücretleri düşüldükten sonra paranızı geri alabilirsiniz. Lütfen vize isteğinizin reddedildiğine dair mektubu Elçilikten alın.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Diğer gereklilikler: Finansal durum kanıtı

Evet. Kaplan International English bir banka hesap özeti/sizin veya destekleyeninizin eğitim masraflarını karşılayabilecek kaynağa sahip olduğunuzu gösteren bir mektup istiyor. Ek olarak bütün bu kaynakların hazır durumda olduğunu ve para çekilmesi durumunda bir ceza ödenmeyeceğini de göstermesi gerekiyor. Bu sebepten bu hesap özetlerinin cari ve/veya mevduat hesaplarına ait olması en iyisi. Gelir beyanları, tapular ve diğer benzer yatırımlar normalde kabul edilebilir olmuyorlar.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Evet. Eğer gerekirse kaynağınızı birden fazla hesap/sponsor üzerinden gösterebilirsiniz.

Son güncelleme: 11 Ocak 2016

Eğer Kaplan International English’e ödenen para I-20 belgenizde belirtilen eğitim ücretinde eşit veya daha fazla ise hesap özeti ya da banka mektubu göstermenize gerek yoktur. Eğer ödenen ücret daha az ise hesap özeti göstermeniz gerekir.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Eğer tüm ücreti ödemiyorsanız, göstermeniz gereken miktarın belirtildiği imzalı “Kaynakların Kanıtı” belgesiyle birlikte banka hesap özetinizi istiyoruz. Eğer bu miktarı önceden hesaplamak isterseniz, eğitim masraflarına (okul ücreti,ödemeler,konaklama) ek olarak yaşam giderleri için haftada en az 125$ olara hesaplayabilirsiniz. Tüm öğrencilerin başlangıç tarihinden önce ödemenin tamamını yapmaları gerekiyor.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Amerika'ya Giriş

I-20 belgenizde yazan başlangıç tarihinden 30 gün önceye kadar ABD’ye girebilirsiniz.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Eğer I-20 belgenizde yazan başlangıç tarihinden sonra ABD’ye seyahat ederseniz, başlangıç tarihinizle ilgili değişikliği Kaplan International English’e bildirme görevinizi yerine getirmediğiniz için Giriş Kapısı’nda büyük ihtimalle sorun yaşarsınız. Eğer belirlenen tarihte gelemiyorsanız Giriş Kapısı’nda sorun yaşamayı engellemek için Kaplan International English’le iletişime geçerek bizden başlangıç tarihinizi ertelememizi istemelisiniz. Bu durumda Kaplan International English size başlangıç tarihi değiştirilmiş bir I-20 belgesi yollar.

Son güncelleme: 12 Eylül 2017

Normal şartlarda Giriş Kapısı Memuru’na aşağıdaki belgeleri vermeniz gerekir. Eğer bu belgeler yoksa ya da eksikse sizi geciktirebilirler, sorgulayabilirler veya tamamen girişinizi engelleyebilirler.

  • Geçerli (süresi dolmamış) bir pasaport
  • Katılacağınız Kaplan International English merkezinin isminin altına yazıldığı geçerli (süresi dolmamış) F-1 vizesi
  • Katılacağınız Kaplan International English merkezi tarafından verilen I-20 belgesinin tüm sayfaları (merkez adı vizenizde belirtilen okul adıyla uymalı).
Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Lütfen http://www.ice.gov/sevis/students/index.htm adresini ziyaret edin ve “Öğrencinin Bekleyebilecekleri” belgesini inceleyin. Bu belge Giriş Kapısı’nda yapmanız gerekenleri anlatır. Bu belge İngilizce, İspanyolca, Japonca, Korece ve Çince olarak da incelenebilir.

Son güncelleme: 19 Ocak 2016

“Varış/Ayrılış Belgesi” olarak da isimlendirilen I-94 belgesi, ABD’ye girdiğinizde size verilecek olan küçük beyaz bir kağıttır. Bu belge Giriş Kapısı’nda pasaportunuza/vizenize eklenir ve ABD’ye başarıyla giriş yaptığınızı gösterir. Giriş Kapısı Memuru I-94 belgesinin üzerine el yazısıyla ne kadar süre yasal olarak ABD’de kalabileceğinizi belirten bitiş tarihini yazar. Giriş Kapısı’ndan ayrılmadan önce I-94 belgenizde “Duration of Status” veya “D/S” yazdığından emin olun. Tüm F-1 vizesi sahipleri “I-94 belgelerine D/S” yazdırmalıdır. Bunun anlamı Ülke Güvenliği Departmanı tarafından onaylanan bir okulda tam zamanlı eğitim alarak F-1 vizenizi sürdürdüğünüz sürece ABD’de kalma izniniz olduğudur. (Lütfen Kaplan International English’le çalışma sürenizin I-20 belgenizde yazan bitiş tarihiyle sınırlı olduğunu unutmayın) Eğer I-94 belgenizde değişik bir bitiş tarihi yazıyorsa bunu memura sormalısınız; çünkü “D/S” almazsanız girişten sonra sorun yaşayabilirsiniz.

 

 

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

I-515A formu ABD’ye girmek için gerekli belgelerinden bazıları eksik olan kişilere bir hükümet formudur. Eğer bir Giriş Kapısı Memuru size bu formu verirse hangi belgelerinizin eksik olduğunu sorun. Bu belli olduktan sonra, ülkeye girdiğiniz tarihten itibaren 30 gün içerisinde eksik olan belge veya belgeleri hükümete vermek zorundasınız. Eğer bu süre içerisinde bu belge veya belgeleri vermezseniz yasal durumunuzu kaybedersiniz ve ABD’yi derhal terk etmek zorunda kalırsınız. Eğer bu form size verilirse, lütfen giriş yaptıktan sonra derhal Kaplan International English merkezinizdeki SOM’unuzla hemen görüşün. Kaplan International English bu belgelerin tamamlanması konusunda size yardımcı olabilir.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

I-20 belgenizde yazan başlangıç tarihinde veya daha önce Kaplan International English merkezine gelerek tam zamanlı eğitiminize başlamanız gerekiyor. Eğer bunu yapmazsanız I-20’niz iptal olur, yasal durumunuzu kaybedersiniz ve ABD’yi derhal terk etmek zorunda kalırsınız. Eğer ABD dışındaysanız ve başlangıç tarihinizden önce ABD’ye gelemeyecek durumdaysanız Kaplan International English’le irtibata geçin ve biz de başlangıç tarihinizi erteleyerek I-20 belgenizi yenileyelim. Eğer zaten ABD’ye giriş yaptıysanız başlangıç tarihiniz ertelenmez. Bu kuralın hiçbir istisnası yoktur.

Son güncelleme: 11 Ocak 2016

Vize terimleri hakkında sorular

Eğer vizeye başvuruyorsanız ABD’deki eğitiminize başlamak istediğiniz tarihten 2 ay önce başvurmalısınız böylece vizeniz ve konaklamanız ayarlanmış olur.

Son güncelleme: 19 Şubat 2019

Başvurunuzu işleme koyabilmek için bir başlangıç tarihine ihtiyacımız var. Kendinize vize almak ve konaklamanızı ayarlamak için yeterli zamanı verin.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Evet; ancak I-20 belgenizde beraberinizde başka kişilerle seyahat edeceğinizi belirtmemiz gerekir. Lütfen bize tam isimlerini (pasaportlarında yazdığı gibi), doğum tarihlerini ve sizinle olan ilişkilerini iletin.

Son güncelleme: 11 Eylül 2017

Eğer bir F-1 öğrencisi olarak Genel İngilizce, Yoğun İngilizce, TOEFL ® ve Akademik İngilizce, İşletme İngilizcesi, Staj Programı, Akademik Dönem ve Akademik Yıl’a kayıt olursanız I-20 belgenizi veren Kaplan International English okulunda haftada en az 18 saat eğitim almanız gerekir. Eğer Uluslararası Öğrenciler için GMAT, Uluslararası Öğrenciler için GRE, Uluslararası Öğrenciler için SAT veya TOEFL ®  Hazırlığa kayıt olursanız I-20 belgenizi veren Kaplan International English merkezinde haftada en az 22 saat eğitim almanız gerekir. Okuldaki ilk gününüzde Kaplan International English’in devam mecburiyetleri konusunda daha fazla bilgi sahibi olacaksınız.

Son güncelleme: 02 Eylül 2016

Kaplan International English’in tam zamanlı eğitim şartlarını yerine getirmezseniz yasal durumunuzu kaybetme riskiniz doğar ve bunun sonucunda aşağıdakiler olabilir:

  • I-20 belgeniz iptal edilir.
  • Kaplan International English’le eğitim almak için uygun niteliklerinizi kaybedersiniz.
  • Paranızı geri almak için uygun niteliklerinizi kaybedersiniz.
  • I-20 belgenizin iptal edilmesiyle ABD’yi derhal terk etmeniz gerekir.
Son güncelleme: 14 Ocak 2016

Bir F-1 öğrencisi olarak ABD’de kalmanızın birinci sebebi akademik ve/veya kariyer amaçlarınızı gerçekleştirmeniz için tam zamanlı eğitim almak olmalıdır. Dolayısıyla hükümet sizin çalışma seçeneklerinizi aşağıdakilerle sınırlamıştır:

Kampüste Yarı Zamanlı Çalışma: I-20 belgenizi size veren Kaplan International English merkezinde haftada 20 saate kadar çalışabilirsiniz. Bu seçenek sadece uygun durumda bir pozisyon olması ve sizin de bu pozisyon için en nitelikli aday olmanız durumunda geçerlidir. Lütfen Kaplan International English merkezlerinde bu tür pozisyonların sınırlı sayıda olduğunu unutmayın.

Mali Sıkıntılar Dolayısıyla Kampus Dışında Çalışma: Eğer eğitiminiz en az 9 (dokuz) aydır devam ediyorsa ve Kaplan International English’e kayıt olmanızdan daha sonra mali sıkıntıya girdiğinizi yazılı bir şekilde gösterebilirseniz bu tarz bir çalışma şansını elde edebilirsiniz. Bu tarz çalışmaya başlamadan önce SOM ve hükümet onayı alınması gerekir. Eğer hükümet onayı olmadan ve/veya burada belirtilmemiş bir pozisyonda çalıştığınız öğrenilirse çalışmanızın yasadışı kabul edileceğini lütfen unutmayın. Bunun sonucunda SEVIS öğrenci takip sistemindeki I-20 belgeniz anında iptal edilir. Eğer bu olursa, Kaplan International English’le eğitim almak için uygun niteliklerinizi kaybedersiniz, paranızı geri alamazsınız ve ABD’yi derhal terk etmeniz gerekir.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Hayır. Bir Kaplan International English öğrencisi olarak hiçbir koşulda pratik eğitime(OPT/CPT) katılamazsınız. Bu kuralın hiçbir istisnası yoktur.

Son güncelleme: 11 Ocak 2016