Visa - Kanada Vizesi

Kanada Vizesi

Kanada’da Kaplan International English kurslarından birine kayıt olmadan önce, vize ile ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri bilmeniz önemlidir. 

Sorularınızın hepsini cevaplandırmayı amaçlıyoruz; aşağıdaki cevaplara göz atabilirsiniz. Eğer sorunuza cevap bulamazsanız, eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçin.

Özetle: Kanada'da 6 ay veya 6 aydan az bir süre eğitim görecekseniz, Study Permit - öğrenci vizesi almanıza gerek yok. Bundan daha uzun bir süre eğitim almayı planlıyorsanız, bu durumda Study Permit'e başvurmanız gerek. Bazı uyruklar Temporary Resident (Geçici Yerleşim) vizesi almak zorundadır.

Kanada Vize Bilgileri

Altı ay veya daha kısa bir programa kayıt yaptırırsanız ve onu da verilen sürede bitirirseniz Study Permit (Eğitim Vizesi) almanıza gerek yoktur.

Ancak, eğer altı aydan fazla okumak istiyorsanız uluslararası bir öğrenci olarak Kanada'da okumak için Study Permit almanız gerekecektir.

Study Permit’e ihtiyacınız olacaksa, Kanada'ya yola çıkmadan önce başvuru yapmanız tavsiye edilir çünkü başvurular sadece Kanada dışından yapılabilmektedir. Kanada'ya vardıktan sonra kursunuzu uzatmak veya okumanıza devam etmek isterseniz, eğer önceden almadıysanız Study Permit’e başvurmak için ülkeyi terk etmeniz gerekecektir.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Eğer Kanada'nın dışındaysanız, Kanada elçiliğine, konsolosluğuna veya yüksek kurula müracaat edin. Başvurunuzu bölgenizdeki Kanada vize ofisine yapmalısınız. Kanada'da iseniz, acentalardan biri ile görüşmek için (888) 242-2100 numarasını arayabilir veya başvuru formu veya diğer hizmetleri almak için otomatik telefon hizmetini kullanabilirsiniz.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Kaplan International English'ten kabul yazınızı alır almaz başvuru yapmalısınız.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Başvuru süresi farklı vize ofislerine göre değişiklik gösterir ve önceki işlem sürelerine buradan bakabilirsiniz.

Son güncelleme: 31 Ekim 2019

Ücretlere ilişkin bilgiler için yerel Kanada vize ofisinizin web sitesine bakabilirsiniz.

Son güncelleme: 21 Şubat 2017

İlk olarak Kaplan International English'e başvurmalısınız. Kabul edilme için uygun bulunursanız, Kaplan International English Study Permit için başvurunuzda ihtiyacınız olacak kabul yazısını size gönderecektir.

Son güncelleme: 02 Şubat 2016

Kaplan International English'e kabulün kanıtı

  • Kaplan International English'ten gelen kurumun adını, öğrenci olarak kabul ve/veya kaydın onayını, okuma kursunu, akademik programın süresini ve kayıt yaptırabileceğiniz son tarihi gösteren yazıdır.

Kimlik kanıtı

  • Kendisini veren ülkeye tekrar gireceğini garanti eden geçerli pasaport veya seyahat belgesi (ABD, St. Pierre ve Miquelon ve Greeland vatandaşları ve sürekli oturum sahipleri için pasaport gerekmez, sadece ulusal kimlik kartı veya yabancı kayıt kartı gibi statü ve vatandaşlık kanıtı belgeler yeterlidir)
  • Pasaporta uygun birbirinin aynısı (45mm x 35mm) iki adet sizin ve sizinle gelecek aile bireylerinin fotoğrafları:
    1. Fotoğraflar son altı ayda çekilmiş ve renkli veya siyah beyaz olmalıdır.
    2. Açık renkli arka planın önünde net biçimde çekilmelidir.
    3. Normal fotoğraf kağıdına basılmalıdır.
    4. Kültürel veya dini amaçlar olmadığı sürece, güneş gözlüğü, şapka veya diğer başı kapatıcı şeyler olmadan nötr bir ifadeye sahip yüzün tamamı görünür biçimde olmalıdır.

Parasal destek kanıtı

Eğitim ücretleri, kendiniz ve beraberinizdeki aile üyelerinin yaşam masrafları, kendiniz ve beraberinizdeki aile üyelerinin geri dönüş masraflarını karşılayacak parayı gösteren kanıt. Bu kanıta örnek olarak:

  • Para Kanada'ya havale edilmişse, sizin adınıza olan Kanada Bankası hesabı kanıtı
  • Geçmiş 4 aya ait banka beyanları
  • Dönüştürülebilir para biriminde banka taslağı
  • Eğitim ve kalma masraflarının ödendiğini gösterir kanıt
  • Bursunuz varsa, Kanada içinde ödendiğinin gösterir kanıt

Ayrıca çalışmalarınız sonunda Kanada'yı terk edeceğinizi de ispatlamalısınız.

Eğer ülkeniz yabancı para kontrolüne sahipse, tüm masraflarınız için paranın size gönderilmesine yabancı para kontrol yetkilileri tarafından izin verileceğini ispatlamalısınız.

Sağlık ve güvenlik bilgileri dahil ek bilgiler gerekebilir.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Başvurunuz değerlendirilecek ve daha sonra mülakatın gerekli olup olmadığına bir yetkili karar verecek. Onaylanırsa, buna dair bir yazı alacaksınız. Bu yazıyı giriş yerinde size Study Permit verecek olan Kanadalı yetkiliye göstermek zorundasınız.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Study Permit’iniz varsa, Kanada'daki Kanada vize ofisi aracılığıyla öğrenci olarak kalışınızı 6 aydan fazlaya uzatabilirsiniz.

Study Permit yoksa, toplamda 6 aydan fazla kalmamak kaydıyla kursunuzu uzatabilir veya farklı bir kursa kaydolabilirsiniz. Kanada'da kalışınızı 6 aydan fazla uzatmak isterseniz ve Study Permit’iniz de yoksa, Kanada'nın dışındaki bir Kanada vize ofisinde Study Permit’e başvuru yapmalısınız.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Belli ülkelerin vatandaşları ve sürekli sakinlerinin Kanada'ya giriş için vize almasına gerek yoktur. Eğer belirli ülkelerden birinden geliyorsanız, Geçici Oturum Vizesine ihtiyacınız olacaktır.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Geçici Oturum Vizesi için ayrı bir başvuruya veya ek ödemeye gerek yoktur. Kanada'ya öğrenci olarak girmek için gerekli belgeleri aldığınızda bir görevli de vizeyi düzenleyecektir.

Son güncelleme: 02 Şubat 2016

Ülkeye girerken aşağıdaki dokümanların yanınızda olduğundan emin olun:

  • Geçerli pasaport
  • Gerekli ise, Study Permit’in onaylandığını gösteren tanıtım yazısı
  • Gerekli ise, geçerli Geçici Oturum Vizesi
  • Kaplan International English'e kabul yazınızın kopyası
  • Kanada'da kaldığınız süre boyunca gerekli paranın kanıtı
  • Yerel Kanada vize ofisinin istediği referans yazıları veya diğer dokümanlar

Bu dokümanlardan herhangi biri eksik veya yanlış olursa Kanada'ya giremeyebilirsiniz.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Evet, Kanada'ya kadar sizinle gelebilir veya sonraki bir tarihte size katılabilirler. Eşinizin Kanada'da geçici kalış şartlarını karşılaması ve çocuklarınızın da, bakmakla yükümlü olunan çocuklar Tip A, B, C şartlarını karşılaması gereklidir. Eğer sonraki bir tarihte sizin yanınıza geleceklerse, ayrı bir başvuru yapmalıdırlar.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Evet, geçerli bir pasaportunuz veya seyahat dokümanınız ve Study Permit’iniz (gerekirse) varsa sorun olmaz. Geçici Oturum Vizesi almanız gerekiyorsa, tekrar giriş yapmanız için ayrıca geçerli bir giriş vizenizin olması gereklidir (Amerika Birleşik Devletleri veya St Pierre ve Miquelon'dan geri geliyorsanız ve girişiniz için ilk olarak verilen izin süresi içerisinde geri dönüyorsanız bu durum farklıdır).

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Lütfen Kanada vatandaşlığı ve göçmenlik sitesine bakınız.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017