Visa - Avustralya Vizesi

Avustralya Vizesi

Avustralya’da Kaplan International English kurslarından birine kayıt olmadan önce, vize ile ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri bilmeniz önemlidir. 

Sorularınızın hepsini cevaplandırmayı amaçlıyoruz; aşağıdaki cevaplara göz atabilirsiniz. Eğer sorunuza cevap bulamazsanız, eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçin.

Özetle: Eğer Avusturalya'da 12 haftadan kısa bir süre eğitim almayı planlıyorsanız, turist vizesine ihtiyacınız olacak. Eğer daha uzun bir süre eğitim almak istiyorsanız, bu durumda öğrenci vizesi almanız gerekecek.

Avustralya Vize Bilgileri

Eğer toplamda 12 haftadan daha kısa bir süre için eğitim görmeyi planlıyorsanız Turist Vizesi için başvurmalısınız. Eğer 12 haftadan daha uzun bir süre eğitim alacaksanız  Öğrenci Vizesi için başvurmalısınız. Avusturalya vizesi hakkında daha fazla bilgi için, lütfen Australian Immigration Services (Avusturalya Göçmenlik Hizmetleri) websitesini ziyaret ediniz. http://www.immi.gov.au/immigration.htm veya bölgenizdeki Avusturalya Elçiliğine veya Konsolosluğuna gidiniz.

Son güncelleme: 05 Eylül 2016

Öğrenci vizesi Avustralya’da tam zamanlı eğitim almayı planlayan öğrencilere verilir. Öğrenci vizesi edinme süresi başvurunuzu yaptığınız Avustralya Elçiliğine göre değişmektedir. Ortalama süre 4 – 8 haftadır.  

Son güncelleme: 16 Ağustos 2018

Eğer vize için başvuruyorsanız, istediğiniz başlangıç tarihinden önce 1-2 aylık bir zaman ayırmalısınız, özellikle de konaklamaya ihtiyacınız varsa.

Son güncelleme: 12 Eylül 2017

Başvuruyu değerlendirebilmek için bir başlangıç tarihine ihtiyacımız var. Vize işlemleri ve konaklamanızın ayarlanması için yeterli zaman ayrılması gerekiyor.

Son güncelleme: 29 Şubat 2016

Sözleşme şartnamesine göre, kayıt ücreti dışında ödenmiş olan ücretler, başlangıç tarihinizden önce vizenizin rededildiğine dair yazılı bir kanıt sunmanız halinde geri ödenecektir. 

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Hayır. Tüm vizeler Avustralya Göçmenlik Hizmetleri veya yurtdışındaki Elçilik/Konsolosluk tarafından verilmektedir.

Son güncelleme: 02 Şubat 2016

Öncellikle Kaplan International English’te eğitim görmek için başvurmalısınız. Eğer kabul edilirseniz, Kaplan International English size bir Enrolment Agreement (Kayıt Sözleşmesi) (EA) ve fatura yollayacaktır. Kaplan International English, tamamlanmış ve imzalanmış Kayıt Sözleşmenizi göndermeniz ve tam ödemenizi yapmanız ile size öğrenci vizesi alabilmeniz için gereken makbuz ve ECOE (Electronic Confirmation of Enrolment) (Elektronik Kayıt Onayı) gönderecektir. Bu belgeleri katılacağınız kursun bir kanıtı olarak Avustralya Göçmenlik Hizmetleri veya Elçiliik/Konsolosluğa göndermeniz gerekmektedir.

Son güncelleme: 12 Eylül 2017

Vatandaşı olduğunuz ülkenin (örn. pasaport aldığınız ülke) Avustralya Elçiliği/Konsolosluğuna gitmelisiniz. Eğer ülkenizde Avustralya Elçiliği/Konsolosluğu bulunmuyorsa veya şu anda başka bir ülkede bulunuyorsanız size en yakındaki Avustralya Elçiliği/Konsolosluğu ile iletişime geçip, sizin vize başvurunuzu kabul edip edemeyeceklerini öğrenmelisiniz. Yerel Avustralya Elçiliğini bulmak için: http://www.immi.gov.au/contacts/overseas/index.htm

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Vizenizi Kaplan International English vermediği için vize sürenizin ne kadar olacağı ile ilgili size bir bilgi veremez. Vizeler genellikle kurs süreniz + 4 hafta olarak verilir. Ne var ki bu sizin Göçmenlik Hizmetlerine vereceğiniz uygun belgelere göre değişmektedir. Bu bilgiyi bölgenizde bulunan Elçilik/Konsolosluk ile teyit etmelisiniz.

Son güncelleme: 24 Şubat 2016

Kaplan International English, sizin okulumuza kabul edilmiş olduğunuzu kanıtlayan belgeleri sunabilir (Kayıt Sözleşmesi, Konaklama Garantisi, ve/veya makbuz). Fakat, varıştan önce resmi evrakların tamamlanması tamamen öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

Kaplan International English’e geldiğinizde, gerektiğinde vizenizi nasıl değiştireceğiniz veya vize sürenizi nasıl uzatabileceğiniz konusunda size gerekli bilgileri verebiliriz.

Son güncelleme: 12 Eylül 2017

Vizenizi Kaplan International English vermediği için vizenizin kabul edilme olasılığını söyleyemez. Yalnız bilmelisiniz ki, vize verilmesi garanti edilmemektedir.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Vizeniz verilmezse, Elçilikten ayrılmadan önce Danışma Memuruna vize verilmemesinin sebebini sormalısınız. Vize verilmeme sebebini yazılı bir şekilde isteme hakkınız var. Eğer hiçbir sebep ya da kişisel başvurunuza ait bir sebep bildirilmez ise, Kaplan International English olasılığı düşük de olsa bu konuda size yardımcı olabilir. Çoğu durumda, hükümetin kararı kesindir ve Kaplan International English'in bu kararı değiştirme ihtimali çok düşüktür.

 

 

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Evet, eğer eğitiminize Kaplan International English ile devam etmek isterseniz, Öğrenci Hizmetlerimiz Öğrenci Vizenizin uzatılması konusunda size memnuniyetle yardımcı olacaktır. Uzatma planlarınızı eğitiminizin son gününden en az 4 hafta öncesinde Öğrenci Hizmetlerine bildirmelisiniz.

Son güncelleme: 12 Eylül 2017

Banka beyanatı/mektubu, sizin ve/veya sponsorunuzun eğitim masraflarını karşılayabilecek kadar yeterli birikimi olduğunu göstermelidir. Buna ek olarak bu belge, tüm birikimin her an çekilebileceğini, çekildiğinde bir ceza işlemeyeceğini göstermelidir. Bu nedenle, çek ve/veya birikim hesaplarının beyanı en iyisidir. Gelir beyanları, tapu belgeleri ve diğer mal varlığını gösteren benzer belgeler genellikle kabul edilmez.

Gerektiğinde birikimlerinizi birkaç hesaptan ve/veya birkaç sponsor üzerinden gösterebilirsiniz.

Son güncelleme: 12 Eylül 2017

Kaplan International English, DIAC (Department of Immigration and Citizenship) (Göçmenlik ve Vatandaşlık Departmanı) websitesinde belirtildiği gibi ülkeye gelecek tüm öğrencilerin uygun belgeleri yanlarında bulundurmalarını tavsiye eder: http://www.immi.gov.au/Help/Locations/Pages/our-offices.aspx.

Son güncelleme: 06 Ocak 2016

Avustralya Göçmenlik Hizmetlerinin sizin Avustralya’da bulunduğunuz süre içinde yaşam ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar birikim olduğunu görmek ister. Ayrıca Avustralya’ya varışınızda dönüş biletinizi de göstermeniz gerekmektedir.

Son güncelleme: 06 Ocak 2016

Avustralya'ya giriş yapmadan önceki istediğiniz bir zamanda başlangıç tarihinizi değiştirebilirsiniz. Sadece değiştireceğiniz tarih kesinleştiği anda yeni başlangıç tarihinizi bildirmek için Kaplan International English ile iletişime geçin. Belirttiğiniz andan sonra Kaplan International English, yeni eğitim tarihlerinizi bildiren yenilenmiş Kabul Mektubunuzu size postalayacaktır. Bu değişiklikleri Kaplan International English'e bildirmemek Giriş sırasında ve/veya Avustralya Elçiliği'nde bir soruna yol açabilir. Eğer başlangıç tarihinizden önce başlamak isterseniz, bu mümkün. Sadece okula gidin ve erken başlayacağınızı bildirin.

Son güncelleme: 12 Eylül 2017

Öğrenci Vizesine başvurmadan önce okulunuzu herhangi bir ek ücret ödemeden değiştirebilirsiniz. Kaplan International English’in Avustralya’da seçebileceğiniz 4 okulu bulunmaktadır: Sydney, Perth, Brisbane ve Cairns. Kaplan International English ile yeni yeri onaylaması ve yeni Kabul Mektubunuzu size göndermesi için iletişime geçmeniz yeterli. Eğer vizeniz çıktıysa, yer değiştirebilirsiniz fakat Avustralya’ya varmadan önce Change of Provider (Sağlayıcı Değişikliği) başvurusu göndermelisiniz. Bu ek bir ücrete tabi olabilir. Bu ücret için lütfen Avustralya Elçiliği/Konsolosluğu ile bağlantıya geçin. Vizenizi aldıktan sonra yerinizi değiştirdiğinizden ötürü okul isimleri uyuşmazsa, Avustralya'ya girişiniz reddedilebilir.

Son güncelleme: 04 Ekim 2018

Göçmenlik ve Vatandaşlık Departmanı tarafından size verilen Öğrenci Vizesi, bu vizenin hangi tarihlerde geçerli olduğunu belirtir. Bu tarihlere uymanız gerekir.

Eğer başlangıç tarihinizden sonra Avustralya’ya giriş yaparsanız, başlangıç tarihinizi okula bildirmemiş gibi görüneceğiniz için muhtemelen ülkeye girerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ülkeye giriş sırasında yaşanacak problemlerden korunmak için Kaplan International English ile iletişime geçerek, başlangıç tarihinizden önce gelemeyeceğiniz için başlangıç tarihinizi ertelememizi istemeniz gerekir. Bu durumda, Kaplan International English ertelenmiş başlangıç tarihiyle yeniden düzenlenmiş bir Kabul Mektubunu size postalayacaktır.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Genel olarak, ülkeye giriş memuruna aşağıdaki belgeleri göstermeniz gerekir. Eğer bu belgeler kayıp ya da eksik ise, gözaltına alınabilir, sorgulanabilir veya reddedilebilirsiniz:

  • Geçerli (süresi bitmemiş) pasaport
  • Geçerli (süresi bitmemiş) Öğrenci Vizesi (eğer varsa)
  • Banka beyanatı
  • Yurt dışı seyahat belgesi (ziyaretçi vizesiyle geliniyorsa)
  • Kaplan International English'ten gelen belgeler:
    - Kabul Mektubu 
    - Makbuz

Daha fazla bilgi için http://www.immi.gov.au/Help/Locations/Pages/our-offices.aspx

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Öğrenci Vizesine sahip öğrenciler tam zamanlı eğitim görmek zorundadır. Tam zamanlı eğitim, haftada 21 saatlik İngilizce eğitimidir (Yoğun İngilizce, İş İngilizce, IELTS Tamamlayıcı, Cambridge Sınav Hazırlık Kursları).

Eğer Öğrenci Vizesiyle eğitim görürken Kaplan International English'in tam zamanlı eğitim koşulunu yerine getirmezseniz, Kaplan International English Göçmenlik ve Vatandaşlık Departmanını durumunuzdan haberdar etmek zorunda kalacaktır ve yasal durumunuz tehlikeye girecektir.

Son güncelleme: 16 Ağustos 2018

Geçerli bir ÖĞRENCİ vizesine sahip olan öğrenciler kurslarının başlamasıyla haftada toplam 20 saate kadar çalışabilir ve kurs tatillerinde sınırsız saat çalışabilirler. Bu çalışma hakkı, öğrenci vizesi ile gelen bütün öğrencilere otomatik olarak verilir. Öğrenciler ayrıca Tatilde çalışma vizesi ile çalışabilirler fakat turist vizesi olanlar çalışamaz.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Tatilde Çalışma Vizesi Bilgileri

Eğer Avustralya'da OPUS Work&Study programına katılmak isterseniz Tatilde Çalışma vizesine sahip olmanız gerekir.

Son güncelleme: 28 Nisan 2017

18-30 yaş aralığında bulunan, aşağıda listelenmiş ülke vatandaşları.

Dikkat: Başvuru sahipleri, vize başvurusu sırasında 18 yaşını doldurmuş fakat 31 yaşını doldurmamış olmalıdırlar.

Son güncelleme: 24 Şubat 2016

Eğer bu vizeye sahip olursanız:

  • 12 aya kadar Avustralya’da kalabilir,
  • vizenin geçerli olduğu süreç içerisinde Avustralya’ya istediğiniz kadar giriş-çıkış yapabilir,
  • Avustralya’da herbir iş veren ile 6 ay kadar çalışabilir,
  • 4 aya kadar eğitim görebilirsiniz.

Dikkat: Başvuru sahipleri vize verildikten sonra 3 ay içerisinde Avustralya’ya giriş yapmalıdırlar.

Son güncelleme: 13 Eylül 2017

Tabloda Avustralya ile birlikte Tatilde Çalışma Programına dahil olan ülkeler ve bölgeler listelenmiştir. Eğer bu ülkelerden birine ait bir pasaportunuz varsa, Working Holiday Visa (Tatilde Çalışma Vizesi) (subclass 417) için başvurabilirsiniz.

A-F

G-L

M-Z

Belgium

Germany

Malta

Canada

HKSAR*

Netherlands

Cyprus, Republic of

Republic of Ireland

Norway

Denmark

Italy

Sweden

Estonia

Japan

Taiwan

Finland

Republic of Korea

United Kingdom

France

 

 


*Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi, Çin Halk Cumhuriyeti (İngiliz Denizaşırı Ulusal pasaport sahipleri de dahildir). 

NOT: Eğer Şili, Tayland, Türkiye ve ABD pasaportunuz varsa, Working holiday visa (Tatilde Çalışma Vizesi) (subclass 462) için başvurabilirsiniz, ayrıca koşullar ve program detaylarını yine bu linkten öğrenebilirsiniz.

Son güncelleme: 24 Şubat 2016

Aynı işveren için 6 aydan daha fazla çalışamazsınız; ne var ki vizenin geri kalanında geçici başka iş(ler) bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Avustralya Göçmenlik sitesine bakınız: http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/visa-options.htm

Son güncelleme: 24 Şubat 2016

17 haftaya kadar eğitim alabilirsiniz. Tatiller ve oryantasyon bu sürece dahil değildir.

Son güncelleme: 24 Şubat 2016

Yerel elçiliğinize veya konsolosluğunuza vize başvurunuzu sunduğunuzda AUD195 tutarında iadesi olmayan vize başvuru ücreti ödemelisiniz.

Son güncelleme: 30 Ekim 2015

Size en yakın Avustralya Konsolosluğu veya Elçiliğine gidebilir veya Avustralya Göçmenlik web sitesine bakabilirsiniz: http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/visa-options.htm

Son güncelleme: 24 Şubat 2016

Eğer yukarıda gördüğünüz listede bulunan ülkelerden birine ait pasaportunuz varsa, ikinci Tatilde Çalışma vizesi için başvurabilirsiniz. Lütfen daha fazla bilgi için web sayfalarına bakınız.

Son güncelleme: 24 Şubat 2016

Eğer yukarıda gördüğünüz listede bulunan ülkelerden birine ait pasaportunuz varsa, ikinci bir Tatilde Çalışma vizesi için başvurabilirsiniz. Lütfen daha fazla bilgi için web sayfalarına bakınız.

Son güncelleme: 24 Şubat 2016